30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

GET EMPOWERED TODAY.
START BUILDING TOMORROW.

Trendship 2024 is hét noordelijke ondernemersfestival op het Suikerunieterrein in Groningen met nieuwe kennis, trends en een netwerk van 1.000 ondernemers en professionals. Het festival biedt jou een groot podium met inspirerende sprekers en een Playground vol innovatie en beleving. Het hart van Trendship wordt gevormd door een interactief themaprogramma met grote noordelijke thema’s. Hieruit kies je zelf de thema’s die jou interesseren én waarover je verder wil praten. Hoe jouw dag er op 30 mei 2024 uitziet, bepaal je daarmee zelf.

 

30 mei 2024
8.30 – 18.00 uur

 

NOORDELIJKE GROEIAGENDA

Trendship inspireert en activeert met grote thema’s en trends op het gebied van innovatie, energie, ondernemerschap, tech, food en vitaliteit. Naast plenaire inspiratie bevat het ondernemersfestival vijftien themasessies, verspreid over vijf locaties. In de EM2, het Stadslab, de Energie Hub 050, op het Paradigm-terrein en in het zeefgebouw hoor je de nieuwste trends, krijg je volop inspiratie en praat je mee over verdere noordelijke groei.

  • HOE JE EEN SLIMME INNOVATIEREGIO BOUWT
    HOE JE EEN SLIMME INNOVATIEREGIO BOUWT De grondstoffen in het Noorden als voedingsbodem van wereldinnovaties, én dit zijn de ondernemerslessen die we daaruit kunnen halen. De Innovatiehub Oost-Groningen kijkt anders naar de potentie van haar grondstoffen en legt in samenwerking met jong talent onverwachte combinaties op de mat.

    10.45 - 11.45 uur in de EM2.

    Host: Innovatiehub Oost-Groningen & Nedmag
  • WAAR HAAL IK OVER 10 JAAR M’N ENERGIE VANDAAN?
    WAAR HAAL IK OVER 10 JAAR M’N ENERGIE VANDAAN? Noord-Nederland is koploper op het gebied van energie. Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de energietransitie in dit gebied? Hoe kunnen we samenwerken om dit te bewerkstelligen? Welke rol kun je hier zelf in spelen? Arcadis organiseert een interactieve sessie met experts die je uitdagen om in gesprek te gaan en om letterlijk én figuurlijk in beweging te komen.

    14.30 - 15.30 uur in de EM2.

    Host: Arcadis
  • HET GEHEIM VAN HET NOORDEN ONTRAFELD
    HET GEHEIM VAN HET NOORDEN ONTRAFELD Noord-Nederland is niet alleen een plek om te wonen, te werken en te leven; het is een plek om te ondernemen, te innoveren en het verschil te maken. De sessie wordt gehost door Rabobank die ervoor pleit om samen te bouwen aan een welvarende toekomst, waarin trots, inspiratie en activatie de drijvende krachten zijn.

    10.45 - 11.45 uur in de Romney-loods.

    Host: Rabobank
  • ONZE REGIO ALS BRON VOOR VERHALEN
    ONZE REGIO ALS BRON VOOR VERHALEN Mediahuis Noord opent live tijdens Trendship een redactievergadering van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Ontdek de kracht van rake en krachtige vragen in combinatie met goed luisteren. Vorm samen met andere ondernemers het grote nieuwscollectief en maak de verhalen van de regio.

    12.15 - 13.15 uur in de EM2.

    Host: Mediahuis Noord
  • ROUTE NAAR VERANDERING: GEDRAG EN MOBILITEIT
    ROUTE NAAR VERANDERING: GEDRAG EN MOBILITEIT De route naar verandering begint tijdens het mobiliteits-lunchcongres van Trendship. Het congres is voor jou als professional in de mobiliteitssector én iedereen die geïnteresseerd is in de impact van duurzame technologieën en de relatie tussen gedrag en mobiliteit.

    12.15 - 14.00 uur in Stadslab.

    Host: Noordelijke Mobiliteitsalliantie & Friesland Lease
  • FUTURE OF FOOD
    FUTURE OF FOOD Onze voedingssector verandert snel. Nieuwe spelers, spelregels, regelgeving en veranderende consumentenvoorkeuren zorgen voor een nieuwe balans. Deloitte duikt met je mee in ‘the future of food’.

    12.15 - 13.15 uur in De Kristal.

    Host: Deloitte
  • ONDERNEMEN IN DE WERELD VAN MORGEN
    ONDERNEMEN IN DE WERELD VAN MORGEN Hoe kun je als ondernemer business halen uit verandering? De Gemeente Groningen zoomt samen met ondernemers in op het ondernemen in de wereld van morgen. Een wereld waarbij zij vijf grote transities centraal stelt en aan de hand van inspirerende ondernemersverhalen laat zien waar binnen die veranderingen kansen liggen.

    10.45 - 11.45 uur in Stadslab.

    Host: Gemeente Groningen
  • ZO ONDERNEEM JE MET IMPACT: DE SOCIALE BV
    ZO ONDERNEEM JE MET IMPACT: DE SOCIALE BV Impact ondernemen is de manier van vandaag en morgen om via je werk de wereld te kunnen veranderen. Het zijn ondernemers met een hart voor de maatschappij die zich bewegen op het raakvlak van invloed en impact. Ontdek hoe jij onderneemt zonder verliezers, laat je inspireren hoe jij als ondernemer verantwoordelijkheid pakt op een ethische manier en leer en discussieer over ondernemerskansen.

    12.15 - 13.15 uur in de Romney-loods.

    Host: VNO-NCW MKB Noord & Platform Ondernemer en Maatschappij
  • DE TOEKOMST VAN A.I.
    DE TOEKOMST VAN A.I. Hoe AI-ready ben jij? In Noord-Nederland huist hét kennisinstituut op het gebied van AI. Speciaal voor Trendship delen zij de nieuwste trends op het gebied van A.I. Ze delen en inspireren niet alleen, ze schetsen ook de kansen die jij als ondernemer uit de nieuwste innovaties en tech kunt halen.

    14.30 - 15.30 uur in Stadslab.

    Host: NHL Stenden
  • VERTROUWEN ALS KEY SUCCESFACTOR IN SAMENWERKING
    VERTROUWEN ALS KEY SUCCESFACTOR IN SAMENWERKING Projecten, communicatie, samenwerkingen; alles gaat beter vanuit vertrouwen. Maar hoe werkt vertrouwen? Gasunie nodigt je uit om te ervaren wat de impact van vertrouwen is. Ontdek in deze unieke sessie de bouwstenen van vertrouwen en leer hoe vertrouwen een positief effect heeft op niet alleen jouw leiderschap, maar ook op de werksfeer, het innovatievermogen én de resultaten van je bedrijf.

    10.45 - 11.45 uur in De Kristal.

    Host: Gasunie
  • VAN IDEE NAAR HAALBAAR CONCEPT
    VAN IDEE NAAR HAALBAAR CONCEPT Ondernemers, test jouw business idee! Ontdek hoe je van idee naar innovatie beweegt; hoe je de weg van idee naar haalbaar concept bewandelt. Waar je ook in het proces staat, bij het prille begin óf je bent ergens onderweg, de NOM reikt in deze sessie ondernemers (de eerste) tools aan om richting een haalbaar concept te gaan.

    12.15 - 13.15 uur in de Energie Hub 050.

    Host: NOM
  • ONBENUT ARBEIDSPOTENTIEEL: DE KANSEN
    ONBENUT ARBEIDSPOTENTIEEL: DE KANSEN Hoe zou het zijn als niet de mensen, maar de arbeidsmarkt zich aanpast? En liggen daar eigenlijk niet heel veel onbenutte kansen voor ondernemers? SER Noord-Nederland duikt in haar sessie in de kansen uit onbenut arbeidspotentieel. In een open dialoog met cases, ervaringsdeskundigen en ondernemers pakken we samen regie op het vergroten van de inzetbaarheid van deze potentiële werknemers.

    14.30 - 15.30 uur in De Kristal.

    Host: SER Noord-Nederland
  • DE TOEKOMST VAN GEZOND WERKGEVERSCHAP
    DE TOEKOMST VAN GEZOND WERKGEVERSCHAP De toekomst van gezond werkgeverschap; Univé Noord-Nederland zet alle ballen op jouw vitaliteit. Van jezelf, je onderneming én je regio. Univé Noord-Nederland komt met een uniek programma met experts op het gebied van vitaliteit. Een programma met positieve prikkels en een open dialoog dat leidt tot verantwoordelijkheid én verandering.

    10.45 - 11.45 uur in de Energie Hub 050.

    Host: Univé Noord-Nederland
  • ROUTE NAAR KLIMAATNEUTRAAL
    ROUTE NAAR KLIMAATNEUTRAAL Stay tuned voor meer!

    14.30 - 15.30 uur in de Energie Hub 050.

    Host: Schouten Energy & Slump On
  • KUNST VAN HET INNOVEREN: VAN ZORG NAAR POSITIEVE GEZONDHEID
    KUNST VAN HET INNOVEREN: VAN ZORG NAAR POSITIEVE GEZONDHEID Laat je inspireren door cases uit het Noorden, leer op een verfrissende manier te kijken naar innovatiepotentieel en ontdek alle ins en outs over het bouwen van een innovatie-ecosysteem.

    14.30 - 15.30 uur in de Romney-loods.

    Host: UMCG

SPREKERS

Bas van Abel

  • Ondernemer in sociale innovatie, ontwerper, auteur en techneut
  • Oprichter duurzame smartphonemaker Fairphone
  • Medeoprichter circulaire startup De Clique

  • Hoofdpodium
  • 16.00 - 17.00

Eva Cleven

Fotocredits: Ruud Janssen

  • Radiopresentator NPO 3FM
  • Presentator Het Klokhuis, voormalig 2Doc en 3Voor12
  • Maakt podcast over adoptie

  • Hoofdpodium
  • 09.00 - 10.15 & 16.00 - 17.00

Chris Heemskerk

  • Oprichter Innovation Alliance
  • Voormalig adviseur Google's Innovation Lab
  • Publiceerde samen met Harvard Business School

  • Hoofdpodium
  • 9.00 - 10.15

1.000 ONDERNEMERS EN PROFESSIONALS

Trendship is er voor jou als gedreven ondernemer en professional uit het bedrijfsleven. Het bouwen aan een regio laat je niet zomaar over aan anderen, je ambieert om (ook) voor je eigen regio het verschil te maken. De regio waarin je woont, werkt en leeft, wil je laten groeien. Trendship biedt jou een dynamisch podium met niet alleen inspiratie en trends, maar ook een groot ondernemend netwerk.

NOORDELIJKE IMPACT

Meer dan ooit is het Noorden in 2024 het centrum van groei en innovatie. We zijn koploper in circulariteit en watertechnologie en hebben de gezondste stad en gelukkigste mensen. Vanuit de drive om onze regio verder te laten groeien keert Trendship terug als de ultieme voedingsbodem voor verdere noordelijke groei. Het evenement is in 2014 gestart en gaat tien jaar later verder als onderdeel van stichting Trendship. Het ondernemersfestival is een initiatief van Innpact, een groep leden van ondernemers- en werkgeversvereniging VNO-NCW MKB Noord.