Trendsetter Ben Casnocha over aantrekken en behouden van talent

Trendsetter Ben Casnocha over aantrekken en behouden van talent

Ben Casnocha wordt wereldwijd gezien als trendsetter als het gaat om HRM en talentonwikkeling. Met LinkedIn-oprichter Reid Hoffman schreef hij de bestseller The Alliance: Managing Talent in the Networked Age, hét raamwerk voor het aantrekken en behouden van talent en ondernemende medewerkers. Ben Casnocha deelt zijn inzichten tijdens zijn keynote op Trendship 2017.

Ondernemer vanaf z'n twaalfde

Al op 12-jarige leeftijd ontdekte Ben Casnocha zijn ondernemerskills en sindsdien heeft ‘ie niet meer stil gestaan. Door Businessweek werd hij zelfs bestempeld als ‘een van Amerika’s beste jonge ondernemers’. Hij werkte voor de top van LinkedIn en vond in LinkedIn-oprichter Reid Hoffman zijn gelijke. Samen schreven ze The Alliance, zetten het succesvolle bedrijf Allied Talent op en brachten het naar het Nederlands vertaalde Project Jij. Investeer in jezelf, boost je carrière en oogst succes uit.

Tour-of-duty

Ben voorspelt het einde van het concept ‘baan’. Hij pleit voor een nieuwe werkrelatie in het huidige netwerktijdperk: een bondgenootschap met gewijzigde verhoudingen en een beperkte tijdsduur. Hij zet voorgoed een streep door het vaste contract en presenteert een relatie die zolang duurt dat het individu en het bedrijf er voordeel uit halen. Bij LinkedIn krijgt een nieuwe medewerker geen baan, maar taak: een ‘tour-of-duty’ van ongeveer twee tot vier jaar. Is de tour geslaagd, dan volgt er mogelijk een ronde twee. Zo niet? Even goede vrienden en wordt er afscheid genomen.

BEN

Ben op Trendship '17

Tijdens Trendship deelt Ben Casnocha zijn visie op arbeidsrelaties, kortlopende contracten en pleit hij voor organisaties waarin men elkaar ziet als bondgenoten. Hij is voorloper op het gebied van talentmanagement en brengt zijn verrassende opvattingen op donderdag 19 oktober naar Trendshiop 2017 in MartiniPlaza.

Trendship werd in 2017 mede mogelijk gemaakt door:

Main partner

Gold partner

Silver partner

Bronze partner

Knowledge partner

Friends of Trendship